Martin Ebert Design Architecture

House in Highbury

Extension to a Victorian Terrace creating a new kitchen/extended dining room; and balcony

Completed May 2008

Extending into the return between two adjoining terraces allowed for widening the existing kitchen, introducing a skylight and integrating a generous dining area. Provision of a built-in table under a new window created a small workspace for the children. With a view to creating a contemporary interpretation of a kitchen in a Victorian home, the choice of materials was pared down to slate flooring, granite worktops and off-white lacquer on the inside and sand-coloured render and cementuous boards on the outside.

Images of completed project by Edmund Sumner

<  1/10  >
External view - day
External view - day
External view - night
External view - night
Return with skylight 01
Return with skylight 01
Return with skylight 02
Return with skylight 02
Island unit 01
Island unit 01
Island unit 02
Island unit 02
Detail 01
Detail 01
Detail 02
Detail 02
Detail 03
Detail 03
Detail 04
Detail 04